Een ziekenhuis is er voor iedereen. Toch zijn er patiënten die onze informatie niet kunnen lezen, of voor wie de informatie niet begrijpelijk genoeg is. Hoe kun je de zorg goed op de ontvanger afstemmen als deze moeite heeft met lezen en schrijven? Of als iemand andere normen en waarden heeft dan jijzelf? En hoe zorg je ervoor dat zorgverleners en aankomende zorgverleners leren om persoonsgericht te werken?MST is er voor iedereen: kennisdag over gezondheidsvaardigheden
Dinsdag 19 november komt de Alliantie Gezondheidsvaardigheden, samen met ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid van Stichting ABC, naar MST om het hierover te hebben. Samen organiseren wij verschillende sessies waarbij je kunt aansluiten. De bijeenkomst is van 11.00 tot 16.30 uur.
Een kleine greep uit het aanbod: begrijpelijke communicatie in de spreekkamer, test je digitale zorgtoepassing met de ervaringsdeskundigen, samenwerking tussen eerste- en tweedelijnszorg, begrijpelijke uitleg over medicijnen, wat is diversiteitsensitief communiceren én een sessie voor opleiders en zorgopleidingen. Ook kun je in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid - wij noemen hen taalambassadeurs - en kun je met hen je afdeling of polikliniek beoordelen op begrijpelijkheid en toegankelijkheid.
Deze dag is bedoeld voor alle medewerkers van MST en alle huisartsenpraktijken, apotheken en zorgopleidingen uit de regio.
Wil je erbij zijn? Meld je aan via deze link.
Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, vragen we u om aan ons door te geven als het niet lukt om te komen.