Over Fontys

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie is onderdeel van Fontys Hogescholen en biedt twee hbo-bacheloropleidingen: Human Resource Management en Toegepaste Psychologie in zowel een voltijd- als deeltijdvariant. Het instituut biedt tevens (maatwerk)trainingen en cursussen aan en heeft twee onderwijslocaties in Eindhoven en Tilburg. Fontys Hogeschool HRM en Psychologie heeft aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen en wil een actieve bijdrage leveren aan het versterken van gezondheidsvaardigheden en het verbeteren van zelfmanagement van mensen in het organiseren van de eigen zorg.

 


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

Toegepaste Psychologie is een opleiding waarbij het onderzoeken, beïnvloeden van menselijk gedrag en het op praktische wijze toepassen van deze kennis centraal staat. Studenten worden onder meer getraind in het voorlichten, trainen, coachen en begeleiden van mensen. Zo zijn zij van betekenis bij het vragen van aandacht voor en het verbeteren van lage gezondheidsvaardigheden en versterken van zelfmanagement bij groepen mensen. Met deze gedachte is Fontys Hogeschool HRM en Psychologie het partnerschap met de Alliantie Gezondheidsvaardigheden aangegaan om daarmee actief betrokken te zijn bij landelijke initiatieven op dit terrein.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie levert een bijdrage door middel van projecten, stageopdrachten en afstudeeropdrachten en zoekt daarbij de samenwerking op met partners in het werkveld.

Partner sinds:

2013

Website:

fontys.nl/hrmenpsychologie/

Contactpersoon

Alja Bosch

a.bosch@fontys.nl

08850 70259