Over Sandoz

Sandoz is leverancier van hoogwaardige generieke geneesmiddelen en biosimilar geneesmiddelen. Generieke geneesmiddelen zijn geneesmiddelen waarvan het patent is verlopen. 1 op de 6 verpakkingen die bij de apotheek aan een patiënt wordt meegegeven is afkomstig van Sandoz. Met onze innovatieve oplossingen en services bieden wij dagelijks meerwaarde aan zorgverleners en patiënten. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar samen.

 

Sandoz is van mening dat de gezondheid van de inwoners van Nederland nog veel beter kan. Het verbeteren van de gezondheid draagt bij aan een vitale maatschappij en een vitale economie. Het is de missie van Sandoz om wereldwijd zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot betaalbare geneesmiddelen van hoge kwaliteit. Een goede toegang hebben tot medicijnen betekent voor Sandoz ook dat (laaggeletterde) patiënten goed begrijpen hoe zij hun geneesmiddelen moeten gebruiken én dat mensen betere gezondheidsvaardigheden ontwikkelen waardoor de ziektelast verbetert.


 

Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Onze droom is het, dat een patiëntenbijsluiter echt een bijsluiter is voor patiënten. Duidelijk en begrijpelijk voor de gebruiker. Dat is niet zomaar gerealiseerd, want veel is wettelijk vastgelegd en kan niet zomaar aangepast worden. Maar daar waar mogelijk, doen wij ons uiterste best om informatie over medicijnen duidelijker en eenvoudiger te communiceren. Te beginnen bij informatie over onze eigen medicijnen.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Sandoz wil zich hard maken voor het vergroten van de gezondheidsvaardigheden in Nederland. Dit doen wij door:

  • Het trainen van zorgverleners in het herkennen van beperkte gezondheidsvaardigheden en toepassen van een gepaste communicatiestijl
  • De zorgverlener ondersteunen bij het informeren van zijn/haar patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden over verschillende ziektes.
    • Patiëntenvoorlichting aan patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.
    • Ondersteunende (beeld) materialen.
  • Vergroten van de kennis over laaggeletterdheid binnen de Sandoz organisatie en daarbuiten.
  • Het trainen van medewerkers van Sandoz in het communiceren in begrijpelijke taal naar patiënten en zorgverleners.

Partner sinds:

2020

Website:

www.sandoz.nl

Contactpersoon

Karla van Poelvoorde

medicalinfo.nl@sandoz.com