Netwerkbijeenkomst 5 juni 2018

Categorie: de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Op 5 juni vond bij partner Trimbos-instituut de eerste netwerkbijeenkomst van 2018 plaats. Wij kijken terug op een geslaagde editie.


In vijf rondes werd er in kleine groepen kennis gemaakt met onderdelen van een ‘gezondheidsvaardige’ organisatie.

Agenderen:
Bewustwording en aandacht voor gezondheidsvaardigheden, hoe creëer je dat? José Ketelaar zette gezondheidsvaardigheden op de kaart bij GGD Gelderland-Zuid.

Toegankelijke zorg:
Wanneer je als organisatie niet meer zonder digitale middelen kan, hoe zorg je dan voor een toegankelijke zorg? Eline Meijer en Robbert van Bokhoven gaan in op het initiatief van Niels Chavannes (hoogleraar huisartsgeneeskunde en eHealth, LUMC) om met Nationaal eHealth Living Lab (NeLL) en Pharos tot eHealth toepassingen te komen die voor iedereen werken!

Deskundige professionals:
Zorg- en welzijnsprofessionals hebben veel taken en moeten soms in korte tijd veel informatie geven. Wat onthoudt de patiënt? De Teach-Back methode, ook wel terugvraagmethode, kan een uitkomst bieden. Hoe zet je die in en hoe zorgen we dat deze vaker wordt toegepast? Discussieer mee met medewerkers van partner Pharos.

Eenvoudige schriftelijke communicatie:
Je huidige communicatie eenvoudiger maken. Hoe pak je dat aan? Het Isala Ziekenhuis gaat aan de slag, samen met studenten van Windesheim en het Lectoraat De Gezonde Stad van Windesheim. Leer van de inzet van het ‘Voorlichtingsmateriaal Beoordelingsinstrument’ (VBI).

Samenwerken:
Een gezondheidsvaardige organisatie worden, doe je niet alleen. Waar staat jouw organisatie nu? En hoe kan de Alliantie Gezondheidsvaardigheden (en haar partners) jou verder brengen? Coryke van Vulpen en Francis Meijners werkzaam voor de Alliantie Gezondheidsvaardigheden bespraken dit. Wil je verder praten, meld je aan bij de besloten LinkedIn Groep.

Tijdens de pauze is de nieuwe website gepresenteerd. Lees meer over de nieuwe website

Wil je meer foto's zien? Bekijk ze op LinkedIn pagina. 

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie