19 tips om je digitale vaardigheden te verbeteren

Categorie: Partners

Betere digitale vaardigheden voor patiënt en zorgorganisaties

Zorg maakt steeds meer gebruik van digitale oplossingen en daarom worden ook digitale vaardigheden steeds belangrijker, niet alleen voor patiënten en cliënten, maar ook voor zorgverleners. Het Vliegwiel geeft 19 tips om die te verbeteren.


Hybride zorg, de combinatie van digitale zorg en zorg op locatie, neemt toe in Nederland. Daarnaast maakte 46 procent van de mensen vorig jaar een online afspraak met een zorgverlener, zoals een huisarts of specialist. En 12 procent gebruikte slimme gezondheidsapparaten.


Maar om een app, website of apparaat te kunnen gebruiken, moet je wel weten hoe hij werkt, en 1 op de 5 mensen in Nederland heeft daar moeite mee. Zij hebben 'beperkte digitale vaardigheden'.


Het Vliegwiel geeft daarom 7 tips aan patiënten, cliënten en mantelzorgers voor het verbeteren van digitale vaardigheden en 12 tips aan zorgorganisaties om digitale zorg beter in te zetten en begrijpelijker aan te bieden.


Ga direct naar:

 

Over het Vliegwiel

Het Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg jaagt het gebruik van digitale zorg aan in ziekenhuizen en wijkzorg. De Vliegwielcoalitie is een initiatief van partner de Patiëntenfederatie Nederland.

 

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie