Over Bruring&Wolschrijn

Het bureau Bruring&Wolschrijn schrijft patiënteninformatie over geneesmiddelen in begrijpelijke taal. De apothekers Dot Bruring en Hilka Wolschrijn richten zich daarbij op het niveau 12 jaar en ouder. Daarnaast ontwikkelen zij producten om betere voorlichting aan de cliënt te bereiken, zoals cursussen en nascholingen. Onze klanten zijn voornamelijk professionals in de gezondheidszorg, zoals apothekers, apothekersassistenten, artsen en hun overkoepelende organisaties.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Wij willen bevorderen dat patiënten op een gefundeerde wijze kunnen meebeslissen over medische behandelingen met geneesmiddelen. Daarvoor hebben mensen die geneesmiddelen gebruiken juiste, concrete en relevante informatie nodig.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Wij maken of hebben bijgedragen aan de volgende initiatieven:

 

  • bijsluiters over geneesmiddelen waar tot nu toe geen bijsluiter voor is (eigen bereidingen in de apotheek, voor de individuele patiënt gemaakt);
  • nascholingscursussen voor apothekers, apothekersassistenten en apotheekteams (sommige daarvan in samenwerking met IVM);
  • teksten over geneesmiddelen op apotheek.nl (in samenwerking met de KNMP);
  • folders voor patiëntenverenigingen (in samenwerking met IVM);
  • zelfzorgstandaarden en nascholing voor drogisten (in samenwerking met CBD);
  • diverse projecten van de consumentenbond (de ideale bijsluiter, bijdragen aan het boek Het juiste Medicijn);
  • onderhoud van een ‘kenniscentrum’ met links naar geneesmiddelinformatie voor moeilijk bereikbare doelgroepen (anderstaligen, analfabeten, doven, blinden).

Partner sinds:

2016

Website:

www.bruring-wolschrijn.nl

Contactpersoon

Hilka Wolschrijn

wolschrijn@bruring-wolschrijn.nl

020 – 6440696