Over CAREANIMATIONS

Met een team van medische en farmaceutische experts, medische schrijvers, animators en IT-specialisten bieden we innovatieve communicatietools voor apotheken, ziekenhuizen en artsen. Deze communicatietools zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te implementeren in bestaande workflows. Stand-alone of volledig geïntegreerd in andere gezondheidszorgsystemen en e-healthoplossingen.

CAREANIMATIONS maakt medische informatie gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen. Ook voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De meeste medische informatie is in geschreven vorm. Wij bieden informatie aan via geanimeerde video's met duidelijke taal en pictogrammen. Hierdoor is de informatie gemakkelijker te verwerken en leidt tot een beter begrip. Onze medische informatie kan in bijna elke taal beschikbaar worden gesteld en is afgestemd op de leeftijd en het geslacht van de patiënt.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Veel patiënten vinden het moeilijk om medische informatie te begrijpen en toe te passen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom behandeladviezen niet worden opgevolgd en 30-50% van de geneesmiddelen niet volgens voorschrift wordt ingenomen. Dit leidt tot een onnodige ziektelast en kost de samenleving miljarden per jaar.

 

CAREANIMATIONS ondersteunt zorgverleners in binnen- en buitenland door het aanbieden van begrijpelijke en gepersonaliseerde informatie met als doel om het gebruik van geneesmiddelen, therapietrouw en zelfmanagement van patiënten te verbeteren.

 

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden


WATCHYOURMEDS

WATCHYOURMEDS is een platform met meer dan 10.000 animatievideo's waarin de belangrijkste informatie van de bijsluiter wordt uitgelegd in begrijpelijke taal. Ook zijn binnen het platform video's opgenomen over de meest gestelde vragen in de apotheek. De video's zijn interactief, beschikbaar in meerdere talen en gepersonaliseerd op basis van leeftijd, geslacht en reden van gebruik. WATCHYOURMEDS is beschikbaar als web- en mobiele applicatie. De video's worden door de zorgverlener gedistribueerd met behulp van distributie software die eenvoudig te integreren is met andere applicaties.    


WATCHANDTALK

WATCHANDTALK is een applicatie om apotheken te ondersteunen bij het adviseren van patiënten over medicijnen. Het bevat informatie voor duizenden medicijnen waarin alle relevante onderwerpen worden gevisualiseerd door middel van geanimeerde iconen. WATCHANDTALK geeft informatie over dosering, correct gebruik, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties en waarschuwingen. Een samenvatting en een directe link naar de bijbehorende WATCHYOURMEDS-video kunnen worden verstrekt via e-mail, QR-code of push in de mobiele app. Via WATCHYOURJOURNEY kan de apotheek handmatig en geautomatiseerd berichten versturen naar de patiënt waarin de informatie van WATCHANDTALK wordt herhaald en aangevuld met extra informatie. 


WATCHYOURDISEASE

WATCHYOURDISEASE biedt begrijpelijk en toegankelijke animatievideo's over verschillende aandoeningen of ziekten. Alle content wordt in eigen huis ontwikkeld op basis van onafhankelijke, bronnen en richtlijnen. In plaats van papieren informatiefolders of verwijzingen naar websites, kunnen zorgverleners een gepersonaliseerde set aan video's met de patiënt delen per e-mail of een QR-code.

Een mooi voorbeeld hiervan is ons platform WATCHYOURDIABETES, een platform met ruim 400 animatievideo's over diabetes. Het platform bevat niet alleen video's voor alle relevante diabetesmedicatie, maar ook video’s over de aandoening, de symptomen, de complicaties, het belang van goede bloedglucosecontrole en tips voor het dagelijks leven met diabetes. Tevens zijn er instructievideo’s voor de meest gebruikte bloedglucosemeters en vrijwel alle (voorgevulde) pennen. 

 

Partner sinds:

2021

Website:

www.careanimations.com

Contactpersoon

Michelle Duurkoop

michelle@stichtingkijksluiter.nl

085 782 7305

“Medische informatie moet voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk zijn”