Over FNO

FNO is een vermogensfonds voor én met mensen in kwetsbare situaties in Nederland. Doel is dat zij blijvend betere kansen krijgen op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Samen Kansrijk en Gezond is een van de programma's van FNO. Het programma richt zich op het verbeteren van de ervaren gezondheid van gezinnen in kwetsbare situaties en het wegwerken van gezondheidsachterstanden.

 


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

Samen Kansrijk en Gezond financiert projecten die zich richten op het verminderen van gezondheidsachterstanden bij gezinnen. Beperkte gezondheidsvaardigheden spelen hierbij een rol.

 

Initiatieven op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

Schulden en andere geldzorgen, tobben over je toekomst en die van je kinderen, een baan of uitkering waarin je niet gelukkig bent, eenzaamheid, een te klein huis… Deze problemen leiden tot een minder goede gezondheid. Nu of later. Daar wil Samen Kansrijk en Gezond wat aan doen. Het programma zet zich er tien jaar lang voor in dat het voor je ervaren gezondheid niet meer uitmaakt uit welk gezin je komt. Praktisch en samen met de gezinnen om wie het gaat. In buurthuizen en gemeentehuizen, lokaal en landelijk. ‘In Nederland bestaat geen achterstand in gezondheid bij gezinnen met minder opleiding en minder inkomen.’ Dat is de droom van Samen Kansrijk en Gezond.

Samen Kansrijk en Gezond zet zijn expertise in om:

  • partijen samen te brengen,
  • projecten te financieren,
  • de stem van gezinnen luider te laten horen en
  • kennis en ervaringen te delen en daarmee systeemdrempels weg te werken


Samen Kansrijk en Gezond is gebouwd op de ervaringskennis van gezinnen. In al onze projecten zijn de gezinnen zelf structureel betrokken. Een aantal ouders werkt intensief samen in ons Gezinspanel. Hierin zitten ook mensen die laaggeletterd zijn.

Partner sinds:

2016

Website:

www.fnozorgvoorkansen.nl

Contactpersoon

Katinka Visscher

Katinka.visscher@fnozorgvoorkansen.nl

06 145 363 37

“Ik denk mee, samen met andere ouders die weten hoe het is om niet mee te kunnen doen, over wat echt nodig is voor een fijn en gelijkwaardig leven in plaats van alleen overleven. - Duo-voorzitter Gezinspanel Lisette Groeneveld”