Over Geesje Tomassen

Ik wil de wereld toegankelijk maken voor iedereen. Ik ben opgeleid als psycholoog en heb vele jaren ervaring als preventiewerker/gezondheidsbevorderaar. Toen ik in 2010 bij het NIGZ werkte, vroeg mijn manager mij om het thema Gezondheidsvaardigheden op te pakken. Ik had er nooit van gehoord en had er ook niet per se zin in. Maar toen ik me erin verdiepte werd ik erdoor gegrepen, en het heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Wat een belangrijk en leuk onderwerp! Sinds 2015 ben ik als freelance trainer en projectleider met gezondheidsvaardigheden bezig.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden:

Ik strijd tegen gezondheidsverschillen die voortkomen uit verschillen in vaardigheden. Ik ben ervan overtuigd dat hiervoor twee dingen nodig zijn: dat laaggeletterden hun taalvaardigheden kunnen verbeteren, en dat zorgorganisaties hun communicatie aanpassen. Mijn insteek is altijd positief. Niet benadrukken wat er niet goed gaat, maar prijzen en doorontwikkelen wat er wel goed gaat.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden:

Ik geef trainingen aan zorgprofessionals over communicatie met laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De projecten die ik doe hebben daar ook altijd – direct of zijdelings – mee te maken. Ik ontwikkel bijvoorbeeld e-learning modules voor zorgprofessionals en voor taalvrijwilligers. Ik coördineer ook ABCDate, een contactbemiddelingswebsite voor mensen met verstandelijke beperking. En ik geef organisaties advies over hoe zij goed kunnen aansluiten bij hun patiënten of cliënten. Ik geloof erg in de krachten bundelen en draag dus graag mijn steentje bij aan een sterke Alliantie.

Partner sinds:

2017

Contactpersoon

Geesje Tomassen

info@geesjetomassen.nl

06 4607 4510