Over GGD Hart voor Brabant

Wij maken samen gezond gewoon

Wij geloven in een toekomst waarin gezondheid vanzelfsprekend is. Een toekomst waarin het gedachtegoed van positieve gezondheid het vertrekpunt is. En waar gezondheid voor iedereen en overal eerste prioriteit heeft. Waarin echt iedereen een eerlijke kans op een zo gezond mogelijk leven heeft. In een omgeving die ons gezond maakt en houdt. En waarin ons zorgstelsel zelf ook gezond kan zijn.

We richten ons op de publieke gezondheid: de taken die de overheid op zich neemt om de gezondheid van iedereen te beschermen, bevorderen en bewaken, zonder dat mensen daar altijd om vragen. Dat doen we in opdracht van onze 19 gemeenten in Midden-Brabant en Brabant-Noord met ruim 800 gemotiveerde professionals voor meer dan 1,1 miljoen inwoners. Daarbij hebben we aandacht voor mensen die meer hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn of zorg mijden.

 

Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Gezondheidsvaardigheden verbinden met het (basis)onderwijs. Concretere formulering in de vorm van doelstellingen zijn te vinden in het innovatieprojectplan Gezondheid als vakgebied op de basisschool. Overige doelstellingen (buiten dit innovatieproject) worden geformuleerd n.a.v. uitwisselingen door de Alliantie Gezondheidsvaardigheden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Gezondheidsvaardigheden worden meegenomen in de interventie die we ontwikkelen vanuit het innovatieproject ‘Het vakgebied gezondheid op de basisschool’.

 

Bekijk hier de animatie 'Gezondheidseducatie: het vak gezondheid op de basisschool'.

 

 

Partner sinds:

2023

Website:

www.ggdhvb.nl

Contactpersoon

Tabitha Fondse

t.fondse@ggdhvb.nl

06 1899 9658

“We maken samen gezond gewoon. Ook voor kinderen. Ik werk aan het vakgebied Gezondheid voor het (basis)onderwijs, waarin kinderen kennis, vaardigheden en een attitude ontwikkelen ten aanzien van gezondheid waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen.”