Over het Erfocentrum

Het Erfocentrum is het Nationaal informatiecentrum erfelijkheid. We informeren mensen over erfelijkheid en gezondheid. Er wordt steeds meer bekend over de rol van erfelijke factoren bij ziekte en gezondheid. Van duizenden ziektes is inmiddels bekend dat erfelijke aanleg een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de ziekte, en dat aantal blijft groeien. Het Erfocentrum biedt onafhankelijke informatie aan het algemene publiek, patiënten en zorgprofessionals.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Meer weten over erfelijkheid en gezondheid kan voor iedereen van belang zijn. Ook als er (nog) geen sprake is van een (zichtbare) erfelijke aandoening bij jezelf of in je familie. We willen daarom goed zichtbaar zijn voor iedereen die behoefte heeft aan actuele en betrouwbare informatie over erfelijkheid. Onze speerpunten in het meerjarenplan 2023 t/m 2025 ‘Informatie over erfelijkheid voor iedereen’ zijn daarom gericht op het vergroten van onze zichtbaarheid en het zo inclusief mogelijk communiceren.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

We bieden informatie over erfelijkheid en gezondheid aan op onze websites erfelijkheid.nl en ikhebdat.nl (speciaal voor kinderen). We leggen begrippen eenvoudig uit en interviews en filmpjes maken de informatie aansprekend en toegankelijk. We bieden de informatie gelaagd aan. Via links op de website is het mogelijk verdere verdieping te zoeken. Daarnaast hebben we nog keuzehulpen, brochures en e-learnings. Via de Erfolijn (erfolijn@erfocentrum.nl) kan iedereen ons vragen stellen. We geven snel en duidelijk antwoord. Dat kan ook een verwijzing zijn naar een andere organisatie.

Partner sinds:

2023

Website:

https://www.erfelijkheid.nl/

Contactpersoon

Jacqueline Pot

j.pot@erfocentrum.nl

033-3032110

“Wie je bent, wie je wordt en wat je door kunt geven aan je kinderen, is een combinatie van het DNA van je ouders en de invloed van je omgeving. – drs. Jacqueline Pot, directeur Erfocentrum”