Over KNOV

De beroepsorganisatie KNOV is er van en voor alle verloskundigen in Nederland. De KNOV staat voor en streeft naar de beste zorg voor de (aanstaande) zwangere, haar partner en (ongeboren) kind. Dat willen we bereiken door verloskundigen te ondersteunen, te verbinden en hun belangen te behartigen. Dat doen we door verloskundigen te ondersteunen, te verbinden en hun belangen te behartigen. Zie ook onze website


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

Steeds meer onderzoeken laten zien dat problemen in de zwangerschap – en mogelijk later in het leven van het kind – een oorsprong hebben in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Dit betekent voor de verloskundige zorg dat gedrag, leefstijl, preventie een steeds belangrijkere plaats inneemt.

Verloskundigen willen een gezonde uitkomst van de zwangerschap bevorderen, zonder het vertrouwen van vrouwen in een goede afloop van de zwangerschap te ondermijnen. Er is ook toenemend erkenning dat de ziekte- en sterftecijfers kunnen verbeteren als de uitgangssituaties zelfs al voor de conceptie van zowel de vrouw als haar partner verbetert. Verbetering van deze uitgangsposities kan er ook toe leiden dat de trend naar toenemende medicalisering van de zwangerschaps- en geboortezorg wordt gekeerd.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Partner sinds:

2013

Website:

www.knov.nl/

Contactpersoon

Jolande Voorma

jvoorma@knov.nl

030- 282 31 00

Bekijk meer van KNOV

Website "Straks zwanger worden"

KNOV