Over MSD

MSD is het grootste en meest veelzijdige geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Onze medicijnen  zijn vernieuwend en worden meestal gebruikt in het ziekenhuis. We hebben veel medicijnen om kanker te behandelen, maar ook vaccins. Ook hebben we medicijnen voor dieren.

 

MSD investeert wereldwijd in de grote medische vraagstukken van deze tijd. We richten ons op ziekten die mensen ernstig belemmeren in hun dagelijks leven of zelfs levensbedreigend zijn. We proberen oplossingen te vinden voor ziekten waar nog geen antwoord op is en die vragen om nieuwe geneesmiddelen.

 

Bij alles wat we bij MSD doen staan patiënten voorop. Het is onze missie om levens te redden en te verbeteren. Door ons aan te sluiten bij de Alliantie Gezondheidsvaardigheden laten we zien dat dit een belangrijk thema is voor MSD en dat we actief bijdragen aan het verbeteren van gezondheidsvaardigheden.

 

 

Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

MSD heeft als doelstelling dat patiënten, verzorgers en zorgverleners in Nederland informatie over MSD-producten kunnen vinden, begrijpen en gebruiken om goede gezondheidsbeslissingen te nemen. Daarnaast willen we gezondheidsvaardigheden toepassen in al onze schriftelijke, visuele en mondelinge communicatie.

 

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

We zijn begonnen met het werken aan bewustwording. Om dit te bereiken, hebben we een workshop georganiseerd over begrijpelijk schrijven. Daarna hebben we een e-learning hierover aangeboden. Door mensen bewust te maken van het belang van gezondheidsvaardigheden en hen de nodige kennis bij te brengen, kunnen ze beter begrijpen welke problemen mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden ervaren.

 

Daarnaast passen we gezondheidsvaardigheden zo veel mogelijk toe in de praktijk. We proberen elkaar scherp te houden door regelmatig schriftelijke en visuele informatie over gezondheid te evalueren en te verbeteren. We gebruiken de netwerkbijeenkomsten om kennis en ervaring op te doen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en te leren van andere professionals en organisaties.

 

Partner sinds:

2024

Website:

www.msd.nl

Contactpersoon

Kitty Rolf

kitty_rolf@merck.com