Over Novartis

Novartis wil het leven van mensen verbeteren en verlengen.
Als toonaangevend wereldwijd geneesmiddelenbedrijf behoren we consequent tot de topbedrijven die investeren in onderzoek en ontwikkeling. Door gebruik te maken van innovatieve wetenschap en digitale technologieën ontdekken en ontwikkelen we behandelingen op gebieden met grote medische behoeften.

De producten van Novartis bereiken wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen. We zoeken continue naar innovatieve manieren om de toegang tot onze nieuwste behandelingen uit te breiden. Wereldwijd werken ongeveer 109.000 mensen van meer dan 140 nationaliteiten bij Novartis.

 


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Een bijsluiter lezen, een doseringsschema vertalen naar je persoonlijke situatie of een online support programma gebruiken. Voor veel mensen is dit lastig. Niet begrijpen van een bijsluiter of niet kunnen toepassen van een doseringsschema gaat vaak ten koste van de therapietrouw. En juist die therapietrouw is essentieel voor de effectiviteit van medicijnen en, in het verlengde daarvan, de gezondheid.

 

We willen dat iedereen die onze therapieën gebruikt, daar zo goed mogelijk van kan profiteren. Daarom gaat Novartis zich inzetten om haar eigen informatiemateriaal zo toegankelijk en begrijpelijk mogelijk te maken.     

  

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

We gaan ons de komende jaren vol energie inzetten om ons informatiemateriaal zo toegankelijk en begrijpelijk mogelijk te maken. We beginnen met het beoordelen en laten toetsen van onze materialen. Om te bepalen wat de meest geschikt vorm is voor ons materiaal, doen we literatuuronderzoek en laten wij ons inspireren door ‘best practices’. Vervolgens zetten wij ons materiaal om in de vorm die voor een zo groot mogelijke groep begrijpelijk en toegankelijk is.

 

Tegelijkertijd agenderen wij het thema gezondheidsvaardigheden intern. We informeren onze collega’s over gezondheidsvaardigheden en waarom het belangrijk het is om hier aandacht voor te hebben. Ook zullen we onze collega’s de handvatten bieden om zelf ook aan de slag te gaan.

 

Partner sinds:

2022

Website:

www.novartis.nl

Contactpersoon

Amanda Wildenburg

amanda.wildenburg@novartis.com

06 5339 4090