Over Rivas Zorggroep

Rivas Zorggroep levert verschillende soorten zorg. Wij leveren ziekenhuiszorg, woonzorg, verpleeghuiszorg, wijkverpleging, revalidatie, dagbesteding en dagbehandeling. Goed op elkaar afgestemde zorg is de kernkwaliteit van Rivas. Hierdoor zijn onze cliënten verzekerd van zorg die direct, dichtbij, mensgericht en goed is geregeld. Iedere dag opnieuw laten de medewerkers van Rivas zich inspireren door wat cliënten nodig hebben en willen.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Goede zorg bestaat niet zonder goede communicatie en voorlichting. In de zorg gaat het vaak over ingewikkelde medische onderwerpen. Voor iedereen is het van belang dat deze onderwerpen goed worden uitgelegd – zeker ook voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Begrijpelijke taal helpt onze patiënten, cliënten en bewoners om de juiste beslissingen te nemen, om informatie van de zorgverlener te begrijpen en om gezondheidsadviezen op te kunnen volgen. Je kunt wel zeggen dat het van levensbelang is dat wij heldere taal gebruiken en toegankelijke voorlichting geven, juist als het gaat om de ingewikkelde medische onderwerpen waar wij ons elke dag mee bezighouden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Rivas Zorggroep wil de gezondheidsvaardigheden van patiënten en cliënten vergroten door de zorg zo logisch, toegankelijk en begrijpelijk mogelijk in te richten. We hertalen daarom al onze voorlichtingsmaterialen over aandoeningen, behandelingen en onderzoeken naar taalniveau B1. Ook alle informatie over onder meer een ziekenhuisbezoek, onze woonlocaties of afspraken worden hertaald naar taalniveau B1.

Samen beslissen is voor Rivas een belangrijk thema. Samen met de patiënt of cliënt beslissen onze zorgverleners wat de beste zorg is. Dat kan alleen op een gelijkwaardige manier als we de patiënt of cliënt helpen om onze informatie zo goed mogelijk te begrijpen. Belangrijk onderdeel hierin is de kennis die zorgverleners hebben over beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid. Daarom investeren we in het vergroten van de kennis over deze onderwerpen door onder meer interne presentaties en het samenstellen van een trainingsaanbod op maat.

Partner sinds:

2023

Website:

www.rivas.nl

Contactpersoon

Mira van Baalen-de Jongh

m.van.baalen@rivas.nl

06 12729708