Over ROHA - Regionale Organisatie Huisartsen Amsterdam

De Regionale Organisatie Huisartsen Amsterdam (ROHA) is de grootste zorggroep van zelfstandige Amsterdamse huisartsen. Binnen ROHA werken 200 huisartsen uit de regio Amsterdam samen. Zij leveren zorg aan ongeveer 45% van de Amsterdammers.

ROHA wil als moderne organisatie met gebruik van moderne technieken, samen met partners, open minded en eigenwijs het aanspreekpunt zijn in de stad voor o.a. chronische zorg. Dit doen wij met zo veel mogelijk regie bij de patiënt en zo nodig buiten de gebaande paden, waardoor de huidige zorg nóg optimaler en persoonsgerichter wordt.

 


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Wij streven ernaar in 2023 een toolset (voor onze aangesloten praktijken) beschikbaar te hebben die het gebruik van digitale zorg voor patiënten en diens mantelzorger (inclusief voor anderstaligen en mensen met lagere gezondheidsvaardigheden) stimuleert.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

 

Eind 2021 zijn wij een samenwerking met de Helpdesk Digitale Zorg gestart en hebben wij onze aangesloten huisartspraktijken van visitekaartjes voorzien, met als doel dat zij patiënten met vragen over digitale middelen zoals het patiëntenportaal konden doorverwijzen naar deze helpdesk en zelf minder tijd kwijt zijn aan het instrueren van patiënten. Lees meer in het nieuwsbericht op onze website: Gratis doorverwijzing naar Helpdesk Digitale Zorg - ROHA (rohamsterdam.nl)

 

Op dit moment zijn wij met verschillende instanties (Pharos, Helpdesk Digitale Zorg, Openbare Bibliotheek Amsterdam, OPEN-bureau) in gesprek over de totstandkoming van de toolset met een uitgebreid en passend aanbod voor alle doelgroepen.

Partner sinds:

2022

Website:

www.rohamsterdam.nl

Contactpersoon

Claudia Borsch

cborsch@rohamsterdam.nl

06 - 39 59 93 83