Over VeiligheidNL

VeiligheidNL is een onafhankelijke stichting gespecialiseerd in veiligheid en gedrag. We helpen ernstige ongevallen te voorkomen, waarbij we een brug slaan tussen onderzoek en praktijk.


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

VeiligheidNL vindt het belangrijk dat alle bevolkingsgroepen onze voorlichting goed begrijpen. Alleen dan zullen ongevallen voorkomen kunnen worden en kwaliteit van leven verbeteren, waaronder ook de groepen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

 

Daarnaast is het ook belangrijk om professionals te voorzien van geschikte materialen als ondersteuning van hun communicatie richting mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Om ons te blijven ontwikkelen en verbeteren op dit vlak zijn wij ook aangesloten bij de Alliantie Gezondheidsvaardigheden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

VeiligheidNL heeft in 2013 de Huistest gelanceerd. Dit is een brochure voor ouders met beperkte gezondheidsvaardigheden over giftige stoffen in huis. Deze Huistest is gebaseerd op het succesvolle project ‘vergiftigingen voorkomen bij jonge kinderen’ van de apotheek Smilde. Deze apotheek heeft in mei 2012 de Achmea Zorgveiligheidsprijs gewonnen.

Ook heeft VeiligheidNL informatie opgenomen over Gezondheidsvaardigheden in de vernieuwede JGZ toolkit over kinderveiligheid.

Partner sinds:

2014

Website:

www.veiligheid.nl/

Contactpersoon

Zeina Bassa-Dafesh

z.bassa@veiligheid.nl

020 511 45 82

Bekijk meer van VeiligheidNL

Veilig slapen voor kinderen

VeiligheidNL