Over VierVitaal

Willeke Scheele en Gerjo Schepers werken samen aan hun missie: "iedereen verdient een positief gezond(er) leven". We trainen zorg- en welzijnsprofessionals en vrijwilligers van allerlei organisaties om een ander gesprek over gezondheid te kunnen voeren. Daarnaast belonen we in 7 gemeenten inwoners voor positief gezond gedrag. Door te wandelen, fietsen, mee te doen aan activiteiten, aan de slag te gaan met opdrachten positieve gezondheid sparen ze via een app fitcoins. En die fitcoins kunnen ze uitgeven aan een vitaal en gezond cadeau voor henzelf (mensen met een kleine portemonnee). Of financieel gezonde inwoners schenken hun fitcoins aan mensen die een kleine portemonnee hebben. 

 

 

Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

We inspireren mensen om zich positief gezonder te kunnen voelen. Deelname is laagdrempelig. We willen nog meer mensen besmetten met het positieve gezondheidsvirus.

 

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

We geven workshops aan inwoners. Organiseren challenges. En we zorgen dat ze elkaar kunnen inspireren. We maken gebruik van hulpmiddelen die door anderen ontwikkeld zijn (alles op tafel, kletspot positieve gezondheid en flyers van IPH (Institute for Positive Health)) en maken eigen hulpmiddelen. We trainen mensen zodat zij kunnen helpen de olievlek te verspreiden.

 

Partner sinds:

2024

Website:

www.viervitaal.nl

Contactpersoon

Gerjo Schepers

meedoen@viervitaal.nl

06 28 56 22 70

“Iedereen verdient een positief gezond(er) leven - Willeke en Gerjo”