Over de Vrije Universiteit, afdeling Gezondheidswetenschappen

De afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit doet onderzoek en geeft onderwijs op het terrein van de volksgezondheid. We richten ons hierbij op het voorkomen van ziekte en gezondheidsbevordering, op verschillende niveaus: van individu en gemeenschappen tot de gehele samenleving.

 


Contactpersonen:

Hanne Sponselee MSc., h.c.s.sponselee@vu.nl, +31 20 59 83550

Prof. Dr. Ingrid Steenhuis, ingrid.steenhuis@vu.nl, +31 20 59 86948  

 

Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Binnen ons onderzoek en onderwijs besteden we aandacht aan gezondheidsvaardigheden. Daarnaast ontwikkelen we interventies en zijn we betrokken bij de ontwikkeling van interventies die geschikt zijn voor mensen met minder gezondheidsvaardigheden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

In ons onderwijs geven we les over gezondheidsvaardigheden in de master Health Sciences. Verder maken we het verbeteren van gezondheidsvaardigheden waar binnen onderzoeksprojecten. De projecten SMARTsize@Work en SMARTsize-4All binnen de onderzoekssectie Preventie en Volksgezondheid richten zich op het verbeteren van leefstijlgedrag en gezondheidsvaardigheden van mensen met overgewicht en obesitas. Door middel van het ontwikkelen, implementeren en evalueren van een leefstijlprogramma dragen we bij aan onze doelstellingen.

Contactpersoon

Hanne Sponselee MSc.

h.c.s.sponselee@vu.nl

020 59 83550