Over ZEL

ZEL is er voor alle eerstelijnszorgverleners in de regio DWO (Delft, Westland, Oostland) en NWN (Nieuwe Waterweg Noord). Wij faciliteren hen om kwalitatief hoogwaardige geïntegreerde persoonsgerichte zorg te realiseren en om landelijke en regionale ontwikkelingen naar hun praktijk te vertalen.

 

Die ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Het (landelijke) beleid is veelal gericht op multidisciplinair organiseren van de zorg; verbinding leggen tussen eerstelijnszorgverleners onderling, alsmede tussen de eerste lijn en gemeenten, ziekenhuizen en de verpleging en verzorging. Eerstelijnszorgverleners hebben niet altijd de tijd en mankracht om dit te organiseren voor de eigen praktijk. ZEL neemt deze zorg uit handen door op regionaal en lokaal niveau samenwerking te realiseren.

 

Op de website van ZEL vindt u meer informatie over onze activiteiten. Bekijk ook dit filmpje om meer te weten te komen over ZEL.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Wij faciliteren en ondersteunen de eerstelijnszorgverleners in onze regio om de problemen rondom beperkte gezondheidsvaardigheden in kaart te brengen, bespreekbaar te maken en aan te pakken. Dit doen wij door op onze website en in ons wekelijks ZorgBulletin aandacht aan dit onderwerp te besteden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Ook ondersteunen wij projecten op het gebied van gezondsheidsvaardigheden. Zo is in 2017 het project “Zelfmanagement bij Beperkte Gezondheidsvaardigheden” in Huisartspraktijk Damzicht met succes afgerond. Dit project heeft als resultaat dat de zorgverleners binnen de praktijk nu beter patiënten met beperkte gezondsheidsvaardigheden kunnen herkennen, zij nu voldoende rekening hiermee kunnen houden en kunnen zij de juiste interventies inzetten voor deze patiënten. Lees hier meer over dit project.

Partner sinds:

2016

Website:

zel.nl

Contactpersoon

Antoinet Smallegange

ASmallegange@zel.nl

0174 – 210440