Lees Simpel App

De Lees Simpel App maakt ingewikkelde brieven leesbaarder voor de ontvanger van de brief.


De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om een brief leesbaarder te maken. Als je een foto maakt van een brief en die foto deelt met de app, krijg je na enkele seconde al een begrijpelijkere samenvatting.

De Lees Simpel App kan gratis worden gedownload voor Apple of Android. Op de website van Lees Simpel lees je meer over de app, voor wie hij is bedoeld en hoe hij werkt.

 

Gezondheidsvaardigheden

 

De app kan gebruikt worden door mensen die zelf een ingewikkelde brief ontvangen, bijvoorbeeld van een zorgverlener of de overheid. Zo kan de app mensen helpen met beperkte gezondheidsvaardigheden, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of mensen die Nederlands als tweede taal spreken.

Volgens de makers van de app worden er geen gegevens opgeslagen van gebruikers en volgen ze een duidelijk privacybeleid.

 

Digitale vaardigheden

 

Wel moeten gebruikers enige digitale vaardigheden hebben om de app te kunnen gebruiken.


In Nederland hebben 1 miljoen mensen moeite met het gebruik van computers en internet. Wil je weten welke digitale vaardigheden jouw cliënt of patiënt heeft? Gebruik de Quickscan Digitale Vaardigheden.

Bekijk meer

Keuzekaarten: samen beslissen in de spreekkamer

Wat zijn gezondheidsvaardigen van een organisatie?

Hoe gebruik ik de pil?