Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek

Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek

 

Wat kan je als (medewerker van een) bibliotheek doen om mensen te ondersteunen bij hun gezondheid? Probiblio maakte een publicatie met tips en adviezen. 

 

Ga direct naar: Publicatie 'Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek'

 

 

 

 


Gezondheidsvaardigheden zijn basisvaardigheden

Voor veel mensen kan het lastig zijn om je weg in ons zorgsysteem te vinden. Voor laaggeletterde mensen of mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden is dit sowieso lastig. Gelukkig is er vanuit diverse bibliotheken aanbod voor mensen om hun vaardigheden te vergroten. In de Publicatie 'Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek' lees je daar meer over. Publicatie 'Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek'

Deze publicatie is verschenen in oktober 2021 en is een update van de versie uit 2017. Deze biedt informatie over e-health of e-gezondheid, Positieve Gezondheid en over Digivitaler, het lesprogramma van partner Digisterker.

Daarnaast bevat de publicatie voorbeelden van activiteiten van bibliotheken gericht op gezondheidsvaardigheden. En veel informatie en verwijzingen naar organisaties, apps, websites, lesmaterialen en (lokale) initiatieven. Werk je aan het vergroten van vaardigheden? Laat je inspireren om ook programma’s en aanbod rond gezondheidsvaardigheden te organiseren.


Lees: 'Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek'

Bekijk meer

Lees Simpel App

Problemen na meisjes-besnijdenis

Toolkit voor een begrijpelijke bijsluiter