Proefschrift: Towards tailored medication self-management

Categorie: Partners

Towards tailored medication self-management

Gepubliceerd: Boudewijn Visscher zijn proefschrift, getiteld: 'Towards tailored medication self-management' 


Ga direct naar: lees het proefschrift online

 

Over dit proefschrift 

Dit proefschrift laat zien dat patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden beter kunnen worden ondersteund bij hun medicatie-zelfmanagement door middel van op maat gemaakte gezondheidsinformatie die toegankelijker, begrijpelijker en gemakkelijker te beoordelen is.


Naast het geven van gezondheidsvoorlichting en het vergroten van kennis, zou de medicatie-zelfmanagementondersteuning zich ook moeten richten op het helpen van patiënten bij het verwerven van vaardigheden en zelfvertrouwen.

 

In het proefschrift vind je aanbevelingen voor het ontwerp, de inhoud en de strategieën van toekomstige zelfmanagementinterventies voor deze groep patiënten. Het bespreekt strategieën om patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden te bereiken en het belang om ze te betrekken bij het ontwerp van toekomstige interventies. Hoewel gezondheidszorgprofessionals bereid zijn om zelfmanagement van medicatie te ondersteunen, zijn een actievere aanpak en training van de professionals vereist om patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden te bereiken.

 

Bekijk meer

28 februari 2024 | Ervaringsdeskundigen aan het woord: hindernissen in de samenleving

26 maart 2024 | De landelijke dag Gecijferdheid Telt Mee!

9 april 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden