Over Anoek Meijer

Ik ben eigenaar van Belle Health & positief@work. Belle Health richt zich op alle aspecten van vitaliteit (voeding, beweging, kwaliteit van leven, meedoen, mentaal welbevinden, zingeving) als individu. Met positief@work werk ik samen met meerdere partners in grotere trajecten gericht op vitaliteitsmanagement. Bijvoorbeeld binnen een bedrijf, school, instelling, groep of in een wijk met een bepaalde hulpvraag. Ik woon in Klazienaveen en mijn werkgebied is dan ook Noord-oost Nederland. Je kunt hierbij denken aan begeleiding met afvallen, kookworkshops, sport- en beweegactiviteiten voor diverse doelgroepen, diverse workshops, gezondheidstesten.


 

Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Door de omgang met de doelgroep (veenkoloniaal gebied/lage SES) in mijn praktijk kwam ik er achter dat sommige coachee totaal geen resultaat behaalden of hun nieuwe patroon niet vast konden houden, deze cliënten zag ik telkens terugkeren.

Ik ben toen opzoek gegaan naar: Wat is nu het eigenlijke probleem?
Vaak is er bij afvallen een ander probleem. Bij deze doelgroep (met beperkte gezondheidsvaardigheden) bleef die vraag een beetje hangen. Vaak werd er heel makkelijk een conclusie getrokken (bijvoorbeeld de invloed van de omgeving) maar was dat wel zo? Ik heb hen een intensief pilot traject aangeboden, met resultaat. Ze kregen een gezonder gewicht, ze bewogen meer en hadden een beter zelfbeeld. Maar bij de check-up na een paar maanden, bleek al snel dat ze niet meer de gewenste leefstijlgewoontes vast konden houden. Ik ben verder in gesprek gegaan en gaan onderzoeken. Toen kwam ik uit bij Voel je goed!, een gezondheidstraject van stichting Lezen & Schrijven. Dankzij dit traject kunnen mijn deelnemers het wel volhouden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Door middel van een jaarlijkse letterlunch in samenwerking met de Bibliotheek van Klazienaveen, taalpunt en het Esdal college in Klazienaveen creëer ik meer bewustzijn over het thema gezondheidsvaardigheden in de regio. (
Daarnaast probeer ik als professional qua materiaal, uitleg en teksten zoveel mogelijk aan te passen aan de doelgroep. Ik ben ook aangesloten als projectmedewerker, professional en vrijwilliger, bij het Voel je goed! traject in deze regio.

Partner sinds:

2019

Website:

www.bellehealth.nl

Contactpersoon

Anouk Meijer

info@bellehealth.nl

06-15 248 167