Over Rebelle

 

Rebelle is een vrouwenvereniging die zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van vrouwen tussen 25 en 55 jaar. Rebelle kent één nationaal bureau te Brussel en vijf regionale afdelingen die elk bestaan uit een regionale verantwoordelijke en educatief medewerkers. Onder elke regio vallen heel wat vrijwilligers die zich inzetten op de maatschappelijke onderwerpen die Rebelle voortbrengt.
Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

 

We streven naar een gezondere levenswijze voor vrouwen en verliezen daarbij kansengroepen niet uit het oog. Daarnaast zetten we in op het wegwerken van drempels in de gezondheidszorg zodat de gezondheidskloof verkleint. Dit willen we realiseren door te blijven ijveren voor een betaalbare gezondheidszorg maar ook door te hameren op een vereenvoudigd taalgebruik in de medische sector.

 

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Project gezondheidsgeletterdheid 2020-2021, ons eerste project rond gezondheidsvaardigheden. De komende 5 jaren werken we hier verder aan. Dit project is in samenwerking met FOS en S-Plus

FOS is de solidariteitsorganisatie van de socialistische beweging in Vlaanderen die zich wereldwijd inzet voor het recht op waardig werk en sociale bescherming. Samen met de socialistische achterban zetten we ze zich dagelijks in om organisaties te versterken. Die organisaties verenigen mensen in onzekere leefomstandigheden die hun rechten opeisen.

S-Plus is een pluralistische seniorenvereniging die streeft naar de verbetering van de gezondheid en welzijn van plussers en hun volwaardige participatie aan het maatschappelijk en politiek leven. De focus ligt op je goed voelen, ongeacht je leeftijd. Ze staan op de barricades voor onze gezondheid(szorg) en welzijn.

Partner sinds:

2021

Website:

www.rebelle-vzw.be

Contactpersoon

Karla Celis

karla.celis@rebelle-vzw.be

+32 2 51 50 785

“Het activisme en strijden voor gelijke kansen voor de vrouw is een rode draad binnen Rebelle. Op de foto bovenaan deze pagina staan enkele teamleden die deelnamen aan een actie in Brussel.”

Bekijk meer van Rebelle

Begrijp je dokter

Rebelle