Begrijp je dokter

Begrijp je dokter

Begrijpjedokter.be is website gemaakt door partner Rebelle en S-Plus. De website is er voor patiënten en voor zorgverleners


Ga direct naar Begrijpjedokter.be

 


Begrijp je dokter | voor patiënten

 

Voor patiënten vind je op begrijpjedokter.be diverse voorlichtingsmaterialen. Zo is er een folder ter voorbereiding op een consult. De folder is gemaakt voor zij die moeilijkheden ondervinden bij een doktersconsultatie. Er is zoveel mogelijk beeld gebruikt en er is gelet op de gebruikte woorden zodat ook mensen die het Nederlands niet goed begrijpen of minder gezondheidsgeletterd zijn de folder kunnen gebruiken.

Naast de folder is er ook een bijpassend filmpje gemaakt. In dit filmpje wordt aan de hand van personages uitgelegd hoe je de folder kan gebruiken. Deze video heeft geen geluid.


 

Het materiaal is getest bij mantelzorgers, bij studenten van Centra voor basiseducatie (mensen die nieuw zijn in België en de Nederlandse taal leren), bij hulpverleners van inloopteams (een inloopteam geeft ondersteuning aan aanstaande gezinnen en gezinnen met jonge kinderen die in een moeilijke leefsituatie leven) en bij artsen die ervaring hebben met patiënten die minder gezondheidsgeletterd zijn.

 

Begrijp je dokter | voor zorgverleners

 

Voor zorgverleners is uiteraard ook de folder beschikbaar. Daarnaast vind er verschillende methodieken. Op Begrijpjedokter.be vind je als zorgverlener ook meer uitleg en het laatste nieuws. 

Bijvoorbeeld deze uitleg over gezondheidsgeletterdheid.

Partners

Rebelle
S-Plus

Contactpersoon

Chaima Rabhi

chaima.rabhi@solidaris.be

Getest?

Ja

Bekijk meer

Marian heeft een depressie

direct duidelijk

Handleiding Samenwerken aan beeldverhalen in de zorg voor de jeugd