Taalverkenner gezondheid

Taalverkenner van partner stichting Lezen en Schrijven
De Taalverkenner is een instrument waarmee organisaties op een snelle en eenvoudige manier mensen op het spoor kunnen komen die moeite hebben met lezen.

 


Taalverkenner gezondheid


De 
Taalverkenner is een instrument waarmee organisaties op een snelle en eenvoudige manier mensen op het spoor kunnen komen die moeite hebben met lezen. De Taalverkenner bestaat uit een korte leestekst op papier en zes vragen. De screening duurt zes minuten. Mensen die moeite hebben met lezen die anders onopgemerkt zouden blijven, kunnen hiermee eenvoudig worden herkend en zo nodig doorverwezen naar een taalcursus.

 

Er zijn twee varianten Taalverkenners beschikbaar. Een tekst gaat over de aanvraag van een paspoort, de ander over sinaasappelsap. Het bevat een informatieve tekst en bijbehorende vragen. De Taalverkenner kan worden ingezet in zorg- en gezinsinstellingen. Bijvoorbeeld bij de intake van nieuwe patiĆ«nten of in de wachtkamer. 

 

Ga naar de website van stichting lezen en schrijven om de 'Taalverkenner gezondheid' te raadplegen.

Voor wie

Professionals in de zorg, Praktijkverpleegkundigen, Diabetesverpleegkundigen, Artsen, Verpleegkundigen, Apotheek medewerkers

Bekijk meer

Corona woordenlijst

Factsheet: Taal maakt gezonder

Folder Scabiƫs behandeling