Succes!

Succes! is een lesmethode voor volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven. In de oefenboekjes staan situaties uit het dagelijks leven en de werkomgeving van volwassenen centraal. De methode is zo ontwikkeld dat je er als taalvrijwilliger goed mee kunt werken. Het is de eerste schriftelijke integrale lees- en schrijfmethode vanaf instroom tot niveau 2F. Ook is het de eerste methode die ontwikkeld is voor de doelgroep Nederlandssprekenden. Dat zijn volwassenen die een mondeling taalniveau hebben van minimaal A2-niveau. 


Passend bij de deelnemer

Vrijwilligers kiezen samen met de deelnemer de thema’s uit die voor hem of haar belangrijk zijn, bijvoorbeeld gezondheid. Zo kunnen deelnemers hun taalniveau verbeteren aan de hand van onderwerpen die ze interessant vinden en die dicht bij hen staan. De methode bestaat momenteel uit ruim 50 boekjes, verdeeld over drie niveaus: (op weg naar) instroom, (op weg naar) 1F en (op weg naar) 2F. Bekijk hier een voorbeeldboekje Succes! over een gezondheidsthema: Een afspraak bij de huisarts (niveau 2F) NIVEL en Patiëntenfederatie hebben hier aan meegewerkt. 

 

Succes! is beschikbaar voor alle (vrijwilligers)organisaties die werken met het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven van Stichting Lezen en Schrijven. Omdat elke deelnemer eigen schrijfproblemen en een eigen woordenschat heeft, staan er in de boekjes geen oefeningen voor bijvoorbeeld spelling, grammatica of woordenschat. Speciaal daarvoor is de Taalhulp bij Succes! ontwikkeld. 

Voor wie

Professionals in de zorg,

Getest?

Ja

Bekijk meer

Handboek COPD

Wat zijn gezondheidsvaardigen van een organisatie?

Boekje Stoppen met roken